Trelleborgsbarn blev trafiksäkra

Nu ska förskolebarnen i kommunen synas i trafiken. "För att inte bilarna ska köra på en på kvällen" säger sexåriga Camilla Jönsson och knäpper reflexvästen.
Trelleborg • Publicerad 27 mars 2007
Monica Andersson från polisen hjälper Johanna Sjöström på med reflexvästen.Bild: Claes Nyberg
Monica Andersson från polisen hjälper Johanna Sjöström på med reflexvästen.Bild: Claes NybergFoto: 

MöTs (Miljö- och Trafiksäkerhet) och Jubileumskommittén stod bakom arrangemanget på Stortorget i Trelleborg. Mellan klockan 9 och 12 fick förskolebarn vars en reflexväst, frukt och dricka och en pratstund med Monica Andersson från polisen och Greger Persson från MöTs.

– Vi vill lyfta fram vikten av att synas i trafiken. Vi slog ihop det med 750-års jubileet, säger Greger Andersson och visar en grön reflexväst på vilken det står tryckt "Trelleborg 750 år". MöTs är ett samarbete mellan kommunen, vägverket, näringslivet och polisen. Monica Andersson är representant för polisen.

– Det behövs att vi träffar människor så här och pratar trafik. Många vuxna är lite slarviga med att lära sina barn enkla trafikregler som att cykla på höger sida eller att inte cykla på gångbanor.

En förskoleklass från Östra skolan i Trelleborg avancerar resolut över torget mot bordet med reflexvästar, frukt och dricka. Väl framme stannar de, hälsar livligt och betraktar sedan under tystnad och med stort intresse när Monica Andersson böjer sig ner och hjälper en av dem, sjuåriga Johanna Sjöström, på med reflexvästen.

– Den ska lysa i mörkret, säger Johanna Sjöström.

Markus Celander

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.