Annons

Trelleborgsbank först med ny skylt

När Föreningssparbanken i höst byter namn till Swedbank är bankkontoret i Trelleborg ett av 20-talet kontor i landet som skyltas om först.
Trelleborg • Publicerad 22 augusti 2006

Formellt byter Föreningssparbanken namn den 11 september och till den 1 oktober ska ett antal särskilt utvalda kontor vara utrustade med de nya Swedbank-skyltarna.

Omskyltningen görs gemensamt på kontoren under den andra halvan av september. Först om ett år beräknas landets samtliga bankkontor vara omskyltade.

Annons

Omskyltningen är omgärdad av mycket hysch-hysch, men Ulf Cederberg, chef för intern service på Föreningssparbanken bekräftar att Trelleborgskontoret blivit utvalt.

– Det är de olika regioncheferna som bestämt vilka bankkontor som ska skyltas om först. Tanken är att det ska var en jämn spridning över landet, säger Ulf Cederberg. På tisdagen lämnades en "konfidentiell" bygglovsansökan om skyltarna in till Stadsbyggnadskontoret i Trelleborgs kommun.

Av handlingarna framgår att man ovanför ingången till bankkontoret planerar en 260 gånger 68 centimeter stor skylt med texten Swedbank och med den kända eken kvar på loggan. Eken kompletteras med texten "since 1820" undertill.

Andreas Mårtensson

0416-192 14

andreas.martensson@allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons