Annons

Trelleborgsartist dömd för bedrägeri

En manlig artist från Trelleborg som olovligen använde sin mors företag när han beställde tidningsannonser, affischer och lokaler har dömts till ett års fängelse för bedrägeri och urkundsförfalskning.
Trelleborg • Publicerad 12 april 2002

Dessutom dömdes han till ofredande efter att ha skickat meddelande med sexuellt innehåll till sin mor. Han ska dessutom betala skadestånd till de fyra skånska tidningarna, ett tryckeri och en skånsk kommun med sammanlagt 67 000 kronor. Sammanlagt har artisten dömts till sex fall av bedrägeri och två fall av urkundsförfalskning. Han har erkänt det ena fallet av urkundsförfalskning men nekar alltså till att det var han som beställde affischerna. Han stod också åtalad för olaga hot mot en man som han tidigare delat bostad med och ett fall av olovlig körning men tingsrätten friade honom från detta.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons