Annons

Trelleborgsaktien upp efter oväntat positiv rapport

Trelleborg • Publicerad 8 februari 2005

Trelleborgsaktien steg ordentligt på börsen i går. Det efter att bolaget kommit med en oväntat positiv rapport för fjärde kvartalet 2004.

Resultatet efter finansiella poster låg på minus 212 miljoner kronor för fjärde kvartalet.

Annons

Analytikern hade räknat med ett minus på 262 miljoner kronor.

Orsaken till minuset är det stora kostnaderna för omstruktureringar, framför allt i samband med att däckstillverkningen flyttas från Trelleborg.

Kostnaderna som belastar fjärde kvartalet uppgår till 476 miljoner kronor före skatt.

I bokslutskommunikén föreslås en utdelning med fem kronor per aktie.

Det är en höjning från i fjor då Trelleborg delade ut 4 kronor och 50 öre per aktie. Styrelsen vill även ha bemyndigande att återköpa egna aktier för upp till tio procent av aktierna i företaget.

För helåret 2004 ökade både nettoomsättning (med 28 procent) och resultat efter skatt (med 41 procent). Resultatet per aktie för 2004 blev 11:20 kronor.

Under första halvåret i år räknar Trelleborg med god tillväxt inom flyg, jordbruk, transport, olja/gas och övrig industri. Däremot väntas nolltillväxt för bilindustrin.

Lasse Bryggare

TRELLEBORG
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons