Annons

Trelleborgs vattenreservoarer tillbaka på normala nivåer

I början av juni uppmanade Trelleborgs kommun invånarna till att spara vatten, men något bevattningsförbud har inte behövts och nu verkar sparandet ha gett effekt.
– De senaste veckorna syns en stor förändring i vattenanvändningen och denna är nu nere på nivåer som är normala för perioden, säger VA-chef Daniel Pålsson Wargren i ett pressmeddelande.
Trelleborg • Publicerad 12 juli 2018
Vattentorn i Trelleborg.
Vattentorn i Trelleborg.Foto: Claes Nyberg

Det var bland annat stor vattenåtgång som gjorde att Trelleborgs kommun den 1 juni i år uppmanade invånarna att spara på vattnet.

– Anledningen till att vi gick ut med en vädjan var beroende på att vattenverkens produktionskapacitet var uppnådd och det var svårigheter att återfylla reservoarerna under nätterna, säger VA-chef Daniel Pålsson Wargren i ett pressmeddelande.

Annons

Kommunen uppmanar fortfarande till viss försiktighet med bevattning och att fylla pooler, eftersom vädret fortfarande är så pass torrt. Måste vattning ske rekommenderas det att det görs på kvälls- och nattid.

– Det är viktigt att alla hjälps åt att spara på vattnet, så att vi har vatten i kranarna under hela sommaren, säger Daniel Pålsson Wargren i pressmeddelandet.

Sebastian MårtenssonSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons