Trelleborgs UKM-gala vill växa ännu mer

Trelleborg • Publicerad 10 mars 2005

Intresset för Ung Kultur Möts-galan i Trelleborg växer. Men ändå hoppas arrangörerna på dubbel uppslutning nästa år.

I fjor var det premiär för Trelleborgs egen UKM-uttagning till den regionomfattande rörelsen av unga skapare av bild, musik, film eller dans. Då ställde 80 ungdomar från Trelleborg upp. I år har antalet anmälda vuxit till 112, uppdelade på 34 grupper eller solo-akter. Alla har fem minuter på sig att göra ett oförglömligt intryck - och skulle de göra det kan de gå till regionfinal i Åstorp i maj.

– Det har spridits lite mer bland ungdomarna nu, berättar Mikael Nagy, fritidsledare på Gasverket. Förra året var vi rätt nya och hade kanske lite svårt att få ut informationen.

Nu märks det på snacket bland ungdomarna på Gasverket att man ser fram emot UKM och att få se kompisarna uppträda.

– Förhoppningen är att ha dubbla antalet deltagare till nästa år, berättar Mikael Nagy. Vi ska kontakta lärare på skolorna och få dem involverade. Att hitta folk som vill spela musik är inte svårt, men vi vill ha mer dikter och bildkonst, gärna någon som skulpterar.

UKM arrangeras av ungdomsenheten och Kultur Trelleborg. Evenemanget på Folkets hus inleds på lördag klockan 13, och inträdet är fritt. Konferencier blir Trelleborgsrevyns Markus Kinnunen. Under evenemanget delar man också ut Nea-priset, till ungdomar som gjort en god kamrat-insats.

Lars Thulin

TRELLEBORG
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.