Annons

Trelleborgs skolparti tar sin Mats ur skolan

Skolpartiet i Trelleborg ställer inte upp i höstens val. Det beslöt partiets styrelse på ett sammanträde i onsdags.
Trelleborg • Publicerad 6 mars 2010

TRELLEBORG. Skolpartiet i Trelleborg blev bara en mandatperiod gammalt. Ulf Persson, en av grundarna, menar att det har varit så få aktiva att man inte längre förmår driva partiet vidare.

– Det är vi i styrelsen som arbetat aktivt, säger han.

Annons

På frågan om det inte är just nu det behövs ett skolparti i Trelleborg med tanke på att resultaten i Trelleborg skolor sjunkit svarar Ulf Persson:

– Det visar att vi har rätt men inte någon makt.

Huvudskälet till att Skolpartiet bestämt sig för att inte ställa upp i valet är dock att man inte har resurser att arbeta vidare.

– Vi orkar inte längre, säger Ulf Persson.

Enligt Ulf Persson tänker de aktiva i Skolpartiet inte arbeta vidare för skolfrågorna i något annat parti.

– Däremot fortsätter vi väl att skriva insändare och försöka påverka på annat sätt. Det är ju svårt att hålla tyst, säger han.

Skolpartiet smyger inte heller ut från politiken i Trelleborg. Som en slutkläm har Claes Henriksson, som är ordinarie ledamot i kommunfullmäktige för Skolpartiet, lämnat in en motion om att ersätta Spjutspetsskolan med en alternativ skola.

En av punkterna i motionen är att Skolpartiet vill att administrationen ska utgå från verksamhetens behov. Enligt skolpartiet är inte så i dag. I motionen kräver Skolpartiet att kommunen ska slå fast att det är läraren och övrig personal med stödjande funktioner som är den viktigaste resursen.

Skolpartiet efterlyser i sin motion också en aktiv och synlig skolchef som stöttar och uppmuntrar rektorerna.

Samtidigt vill Claes Henriksson att en politisk grupp ska bildas för att utreda Spjutspetsskolans legitimitet, skolvärldens samarbete med konsultföretaget Incondia samt om en processledare förlorat sitt jobb på grund av medlemskap i skolpartiet.

Trelleborgs skolpartis beslut innebär att 610 väljare som röstade på partiet i förra valet nu blir hemlösa.

Martin Strandberg
Lasse Bryggare
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons