Trelleborgs skolchef slutar

Trelleborgs skolchef Hans Stjernfeldt lämnar sin post efter nästan 30 år som skolledare. Stjernfeldt har chefsavtal med kommunen, som gör att han kan sluta sin tjänst i förtid med en ganska bra portion av sin lön bibehållen som pension.
Trelleborg • Publicerad 13 januari 2003

58-årige Hans Stjernfeldts förordnande som skolchef inleddes i januari 1991, i dagarna tolv år sedan. Tolv år är också vad som krävs för att kommunens chefsavtal ska gälla fullt ut. Stjernfeldts pension blir 80 procent av hans sammanlagda anställningsförmåner, inklusive bil. I dagsläget tjänar han 53 300 kronor i månaden. Skolchefen säger i ett pressmeddelande att det under de närmaste åren är "många pusselbitar som skall falla på plats" på skolfronten. - Skulle jag fortsätta på min nuvarande tjänst under hela min förordnandetid, som löper ut 2005, skulle det betyda att jag påbörjar mycket som någon annan skall fullfölja, säger Stjernfeldt. Han pekar på den statliga utredningen om förändrad skollagstiftning och en reformerad gymnasieskola, samt den kommande översynen av det så kallade skolutvecklingsavtalet mellan lärarförbunden, Skolledarförbundet och Kommunförbundet. I Trelleborg har dessutom skolnämnden beslutat utreda en ny ledningsorganisation för förskolan och grundskolan. Skolnämnden delas nu i två nämnder - en för förskolan och grundskolan samt en för gymnasieskolan och komvux. - Med anledning av det intensiva förändringsarbete som ligger framför skolan anser jag att det redan nu är lämpligt för organisationen att få en ny chef och för mig att gå vidare till andra uppgifter, säger Hans Stjernfeldt.

Lars Thulin lars.thulin@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.