Annons

Trelleborgs sjukhuschef tar över även i Landskrona

Magnus Heiman, sjukhuschef i Trelleborg, blir under ett halvår även tillförordnad sjukhuschef i Landskrona. Det kan också vara början till ett närmare samarbete mellan de båda sjukhusen.
Trelleborg • Publicerad 4 juni 2012
Magnus Heiman.
Magnus Heiman.Foto: Claes Nyberg

– Vi ska undersöka ifall man kan ha en gemensam sjukhusförvaltning, säger Magnus Heiman.

Bakgrunden till Magnus Heimans tillförordnande är att förre sjukhusdirektören i Landskrona, Tommy Nilsson, i förra veckan meddelade att han slutar på grund av hälsoskäl. Genom att utse Magnus Heiman som tillförordnad chef i Landskrona öppnar Region Skåne dörren för framtida samordning mellan de båda sjukhusen. Under halvåret ska Magnus Heiman titta över ifall det finns samordningsvinster.

Annons

– Både Landskrona och Trelleborg är mindre enheter och vi har en hel del sårbarhetsproblem. Vissa funktioner innehas bara av enskilda personer, säger Magnus Heiman.

Tanken är att eventuellt slå ihop ledningsfunktionerna i Trelleborg och Landskrona till en och bilda en sjukhusförvaltning med två arbetsplatser, Landskrona och Trelleborg. Om så blir fallet kommer det inte att påverka verksamheten i Trelleborg, vad avser patienter och anställda, menar Magnus Heiman.

– Tvärtom så har vi sett en kraftigt ökad verksamhet de senaste åren, och det ser ju jag som något som kommer att fortsätta. Möjligen kan vi lära oss av varandra och se vissa vinster, men det handlar absolut inte om att medarbetare ska pendla 76 kilometer mellan Landskrona och Trelleborg, säger han.

Magnus Heiman tillträder som tillförordnad sjukhuschef i Landskrona den 16 juli.

Louise Löfgren
TA
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons