Trelleborgs lasarett enda sjukhuset med plus

Trelleborgs lasarett är det enda sjukhuset i Skåne som visar plussiffror i budgeten. Den senaste prognosen visar ett resultat elva miljoner bättre än budget.
Trelleborg • Publicerad 23 oktober 2003

Jämfört med resultatet till och med september i fjor är det en förbättring med 35 miljoner. Efter nio månader förra året hade Trelleborgs lasarett gjort av med 17,3 miljoner kronor mer än som fanns i budgeten. I år visar resultatet efter nio månader ett plus på 18,1 miljoner. Fjoråret slutade med ett minus på 12,5 miljoner, men i år ser det ut som att lasarettet klarar sig med mindre pengar än som finns i budgeten, 11,1 miljoner kronor. Bland annat har ombyggnaden gjort att lasarettet inte kunnat ge all vård som är budgeterad och då blir det ett överskott. Lasarettet har fått i alla fall en obudgeterad kostnad. Den 13 mars i år stod en sjukhussäng mindre än åtta decimeter från väggen. Arbetsmiljöverkets inspektörer upptäckte det och länsrätten har nu dömt Trelleborgs lasarett att betala 30 000 kronor i vite. I den ekonomiska uppföljningen för årets första nio månader är Trelleborgs lasarett den enda vårdinrättning som går bättre än budget. Samtliga andra i Skåne går med minus. Även för Sydvästra Skånes sjukvårdsdistrikt har utsikterna förbättrats. Prognosen pekar nu på att underskottet i budgeten blir knappt 91 miljoner kronor. Förra året slutade med ett underskott på knappt 140 miljoner.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.