Annons

Trelleborgs kulturskola lågt rankad

Att Trelleborgs kulturskola landar som nummer 203 i Lärarförbundets rankning bekymrar inte kulturskolechef Michael Nordberg: Det viktiga är skolans kvalitet.
Trelleborg • Publicerad 30 maj 2014
Foto: HENRIK MONTGOMERY / TT

Det är inte en smickrande placering Trelleborgs kulturskola intar, i Lärarförbundets liga över landets alla kommunala musik- och kulturskolor. Trelleborg stannade på plats 203 av 290 kommuner. Samtidigt är det ett fall framåt jämfört med i fjor, då skolan låg på plats 211.

- Jag är inte bekymrad över vår placering i sig, kommenterar Michael Nordberg. Vi har en bra verksamhet och duktiga lärare. Men den här undersökningen görs på ett sådant sätt att folk kan uppfatta det som en kvalitetsmätning, och det är lite bekymmersamt, eftersom den får rätt stort genomslag i media.

Annons

Politiska beslut

Michael Nordbergs kritik går ut på att Lärarförbundet samlat uppgifter om saker som skolan inte kan göra mycket åt, och som beror på politiska beslut. Sådant som hur mycket resurser kommunerna satsar och vilka avgifter man har.

Trelleborgs kulturskola tar 600 kronor per termin. I Malmö betalar man bara 550 kronor, men å andra sidan får man betala mellan 750 kronor och 1 400 kronor i Vellinge.

Utbyggnad

Under 2017 är det tänkt att Trelleborgs Kulturskola ska byggas ut. Det är möjligen då som skolan kan ta ett skutt uppåt i rankningen, hoppas dess chef Michael Nordberg.

- Efter det kan vi bättre uppfylla våra mål, säger han. I nuläget är vi trångbodda och kan inte ta emot fler elever. Och jag räknar med en oförändrad avgift även efter utbyggnaden.

INTERNAL INTERNAL
Lars Thulin
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons