Annons

Trelleborgs kommun skickar ingen kunglig gåva

Den 19 juni kommer kronprinsessan Victoria och Daniel att överösas med presenter. Men Trelleborgs kommun skickar inte någon gåva.
Trelleborg • Publicerad 17 mars 2010
Foto: 
Får ingen bröllopspresent från Trelleborgs kommun.Foto: 

TRELLEBORG. Detsamma gäller majoriteten av Sveriges kommuner visar en enkät från TT som TA tidigare skrivit om.

– Hovet skickade ut en förfrågan till oss för ett tag sedan men efter att ha pratat med Sveriges kommuner och landstings (SKL) jurist kom vi fram till att det inte är förenligt med kommunallagen, säger Ulf Bingsgård (M).

Annons

Enligt SKL kan en eventuell gåva bryta mot kommunallagen som förbjuder stöd mot enskilda. Som substitut rekommenderar SKL att kommuner som vill fira kronprinsessans bröllop anordnar någon typ av arrangemang. Någonting man i Trelleborg kanske kommer att nappa på.

– Vi har diskuterat saken. Eventuellt blir det någon form av blomsterplantering i rabatten utanför Garvaregården. Då firar vi bröllopet samtidigt som Trelleborgs invånare och turister får glädje av blommorna, säger Ulf Bingsgård.

Johan Silfversten Bergman
Åsa Boustedt
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons