Trelleborgs kommun går med plus

Trelleborg • Publicerad 7 oktober 2005

Prognosen för 2005 visar på ett hyfsat bra ekonomiskt år för Trelleborgs kommun.

De senaste siffrorna pekar på att kostnaderna för kommunens verksamhet, bortsett från hamnen, blir 2,5 miljoner lägre än budgeterat.

De finansiella mål som kommunfullmäktige satt upp uppfylls delvis. Det handlar bland annat om att kostnaderna inte får öka med mer än 3,5 procent från år till år. Kostnaderna för 2005 ökar med 3,5 procent jämfört med 2004, vilket gör att målet precis uppfylls.

Däremot klarar kommunen inte sitt eget mål när det gäller hur mycket av skatter och statsbidrag som ska gå till verksamheten. Där är målet 98 procent, men 2005 ser det ut som om verksamheten kostar 98,5 procent av skatter och statsbidrag.

Målet att visa positivt resultat uppnås för 2005, enligt prognoserna.

Under årets första åtta månader har antalet årsarbeten minskat med 31 jämfört med samma tid 2004 och resultat för perioden är 83,7 miljoner kronor, jämfört med 56,1 miljoner kronor under samma period 2004.

Lasse Bryggare

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.