Annons

Trelleborgs kommun får kritik från Socialstyrelsen

Vård- och omsorgsnämnden har brustit i handläggningen när en kvinna skulle få särskilt boende. Det menar Socialstyrelsen som har utrett ett klagomål från kvinnans anhöriga.
Trelleborg • Publicerad 8 mars 2010

TRELLEBORG. Det tycks ha brustit i kommunikationen när en kvinna i Trelleborg ansökte om särskilt boende. Kvinnan ville ha en plats på Smygehemmet, men handläggaren uppfattade detta som ett önskemål, inte som en del av kvinnans ansökan. Istället erbjöds kvinnan plats på ett annat boende.

Efteråt skrev hennes anhöriga till länsstyrelsen och klagade på hur ärendet hade skötts. Kvinnan hade fått två olika beslut utan förklaring om varför, och informationen hon fått var vilseledande, menade hennes anhöriga.

Annons

Socialstyrelsen har nu utrett klagomålet. De riktar kritik mot Vård- och omsorgsnämnden i Trelleborg, som är ansvariga för handläggningen. Det var handläggarens skyldighet att ta reda på vad kvinnan tänkte sig med sin ansökan, konstaterar Socialstyrelsen.

När TA pratade med Vård- och omsorgsnämndens andre vice ordförande, Marianne Pettersson (S), kunde hon inte uttala sig om det aktuella ärendet.

– Men om det finns brister i handläggningen måste vi självklart se över rutinerna så att de uppfyller Socialstyrelsens krav. Vi kommer att titta på det, säger Marianne Pettersson.

Martin Strandberg
David Hylander
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons