Trelleborgs kanske tuffaste jobb ledigt

Nu söker Trelleborgs hamnbolag en ny vd efter Leif Borgemark. Jobbet som ny vd för Trelleborgs hamn kan vara Trelleborgs tuffaste. Stora utmaningar väntar Leif Borgemarks efterträdare.
Trelleborg • Publicerad 13 februari 2009
Nu söker hamnbolaget efterträdaren till vd Leif Borgemark... och kraven är höga för den som får Trelleborg tuffaste jobb. Bilder: Claes Nyberg
Nu söker hamnbolaget efterträdaren till vd Leif Borgemark... och kraven är höga för den som får Trelleborg tuffaste jobb. Bilder: Claes NybergFoto: 

Dels handlar det om den planerade utbyggnaden av hamnen, ett av de mest omdiskuterade projekten i Trelleborg på senare tid, dels om den allmänna nedgången i ekonomin, som sannolikt kommer att påverka hamnen kraftig åtminstone under detta år.

- Det är ett tufft jobb som väntar den nya vd:n, säger Jan Isaksson (M), ordförande i hamnbolaget. Därför har vi också arbetat oerhört mycket med att formulera de krav vi har på den som ska få platsen.

Jan Isaksson framhåller att han och vice ordförande Catherine Persson (S) haft ett mycket bra samarbete i frågan.

- Ja, det kännetecknar hela styrelsen, säger han. I platsannonsen beskrivs den rätta kandidaten som affärsorienterad med en bakgrund som företagsledare från transport eller logistikbranschen. Erfarenhet från sjöfarten är meriterande. Kandidaten ska ha arbetat i internationell miljö och behärska engelska flytande i tal och skrift samt gärna också tyska.

Förmåga att entusiasmera och motivera, god vana med media, affärskänsla och stark drivkraft, men även diplomatisk ådra och en jordnära och pragmatisk personlighet är andra krav.

- Leif Borgemark har gjort ett fantastiskt bra jobb och därför kräver vi mycket även av efterträdaren, säger Jan Isaksson. Leif Borgemark slutar till 1 augusti och Jan Isaksson hoppas att efterträdaren då ska ha hunnit vara med en kort tid redan.

- Men om det inte skulle bli så har hamnen en stark och stabil organisation som fortsätter att fungera under en kortare tid utan vd också, säger han.

Rekryteringen sker genom företaget Alumni.

Lasse Bryggare
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.