Annons

Trelleborgs historia i brevlådan

Från Akkas invigning 1982 till det historiska maktskiftet 2006. Andra delen av Trelleborgs jubileumsbok håller nu på att skickas hem i brevlådorna till alla kommuninvånare.
Trelleborg • Publicerad 29 mars 2007
Andra delen av Lena och Bo Näslunds jubileumsbok ska innan påsk finnas i samtliga hushåll i Trelleborg. BILD: CLAES NYBERG
Andra delen av Lena och Bo Näslunds jubileumsbok ska innan påsk finnas i samtliga hushåll i Trelleborg. BILD: CLAES NYBERGFoto: 

När den andra delen nu skickas ut innebär det slutet på Lena och Bo Näslund omfattande arbete.

– Vi har haft roligt och lärt oss jättemycket. Men det är skönt att det är över, säger Lena Näslund.

Annons

Boken tar läsaren med på en resa genom 1980-, 1990- och 2000-talets Trelleborg. Här samsas porträtt av lokala profiler med artiklar om händelser och skeenden inom olika ämnesområden.

Från början hade boken en deadline i slutet av juli 2006.

– Men då insåg vi att då skulle en viktig del av 50-års historia hamna på fel sida om deadlinen, säger Bo Näslund.

Tidsfristen flyttades fram och boken kom därför även att omfatta det historiska maktskiftet efter senaste valet.

De två delarna kommer även att finnas inbundna tillsammans i en bok. Upplagan av den inbundna varianten var först satt till 200 exemplar men den har nu ökats.

– När väl del 1 kom blev den jättepopulär och det fanns ett stort tryck efter den. Därför ökades upplagan till 3000, säger jubileumsgeneralen Jörgen Flinck.

Magnus Aspegren

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons