Annons

Trelleborgs hamn varslar 10

Trelleborgs hamn varslar om tio uppsägningar. Bakgrunden är att företagets kombiterminal blivit av med sin största kund. ?Det slår hårt mot oss, säger vd:n Tommy Halén.
Trelleborg • Publicerad 14 januari 2012

TA berättade förra månaden om det norska företaget Cargo Nets beslut att sluta transportera järnvägsgods via Sveriges hamnar ut till övriga Europa.

Tommy Halén trodde då att hamnens kombiterminal, platsen där lastbärare byter transportsätt, ändå skulle få in tillräckliga volymer.

Annons

Så har det inte blivit.

- I dag är det en turbulent situation på kombimarknaden. Den har inte stabiliserats som vi hoppats. Hela marknaden har säckat ihop. Det slår hårt mot oss, säger Tommy Halén.

- Men det blir absolut ingen kris för företaget i stort. Istället får vi in en större volym med lastbil, men där är det inte lika personalintensivt.

Det är också därför som företaget nu varslar om tio uppsägningar. Men de kommer inte att ske just på kombiterminalen.

- Anställda på olika avdelningar går alla under samma avtal. Vi varslar upp till tio totalt sett på företaget. Sen har vi sagt att nu är det både fackets och vårt ansvar att det blir färre än så. Dels kan det bli förflyttningar, dels går vi efter LAS-listan, säger Tommy Halén.

Varslet kommer inte som en överraskning för de anställda, förklarar han.

- Vi har pratat om det den senaste månaden. Anställda vill att vi ska agera snabbt och vi hoppas komma till förhandlingsbordet med facket inom en till två veckor.

Peter Jeppsson, representant på facket, bekräftar varslet men vill inte ge ytterligare kommentarer förrän saken diskuterats vidare.

Maria Sällberg
Anders Norrman
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons