Annons

Trelleborgs första självscanning på gång

Snart får trelleborgarna för första gången möjlighet att själv scanna in varor när de handlar. "Många av våra kunder har saknat självscanning", säger Ica Maxis butikschef Håkan Ahlm.
Trelleborg • Publicerad 16 februari 2006
Håkan Ahlm, butikschef, säger att många av Ica Maxis kunder har efterfrågat självscanning. Bild. Tomas Nyberg
Håkan Ahlm, butikschef, säger att många av Ica Maxis kunder har efterfrågat självscanning. Bild. Tomas NybergFoto: 

Utrustningen för självscanning på Ica Maxi är en så länge inte uppackad utan står på vänt i entrén till Ica Maxi i Trelleborg. I nästa vecka ska kassadiskarna monteras och så småningom kommer kunderna att ha tillgång till 124 scanningsapparater.

– Vi gör det här för att underlätta för kunderna, säger Håkan Ahlm.

Annons

Kunder med Ica-kort kommer i framtiden att kunna dra kortet i en kort-läsare i entrén och ta en självscannare. Sedan kan de själva registrera varje vara utan att behöva gå via kassan. När kunden är färdig med sina inköp lämnas apparaten över till kassapersonalen.

– Det blir lättare för kunden eftersom man slipper att plocka upp varje vara i kassan. Man spar tid och kan packa varorna direkt, säger Håkan Ahlm.

Att folk packar ner varor utan att scanna dem undviks genom inbyggda kontroller i systemet, enligt butikschefen.

All personal kommer att få utbildning i det nya systemet som tas i bruk om en månad. Hela utrustningen med de 124 scannnings-apparaterna har kostat över två miljoner kronor.

– Det är en stor investe-ring, säger Håkan Ahlm.

För dem som vill fortsätta att handla på traditionellt sätt kommer den möjligheten fortfarande att finnas.

– Vi kommer att ha tio vanliga kassor kvar, säger Håkan Ahlm.

Jessica Bloem Pettersson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons