Annons

Trelleborgs förskollärare ska lyftas av utbildning

Sju förskollärare och tre barnskötare anställda av Trelleborgs kommun ska vidareutbilda sig tack vare regeringens satsning kallad Förskolelyftet.
Trelleborg • Publicerad 30 november 2009

TRELLEBORG. Regeringens planer på Förskolelyftet har varit kända länge men information om den exakta utformningen kom inte förrän i oktober. Därför fick man på skolförvaltningen fatta ett snabbt beslut när det gällde att ansöka om platser.

– Ansökan gick väldigt hastigt. Men vi hade redan pejlat intresset ute i verksamheterna, säger Barbro Ekerlund, utvecklingssamordnare på skolförvaltningen.

Annons

I den första omgången som startade redan nu i oktober och till vårterminen har man sammanlagt tio platser.

– Men vi har betydligt fler som är intresserade. Det är ett stort sug efter att utbilda sig, säger Barbro Ekerlund som hoppas att man kommer kunna erbjuda fler vidareutbildningar till nästa höst.

– Jag hoppas att vi har ekonomi och möjligheter att göra det, säger hon.

De som är antagna kommer att få studera på halvtid och arbeta halvtid. För den delen de studerar får de 80 procent av sin halvtidslön och en vikarie ska ersätta när de är borta.

– Kommunen får ersättning för detta. Enligt reglerna får vi 70 procent av kostnaderna utifrån ett schablonbelopp, säger Barbro Ekerlund.

Lucas Dietrichson
Jenny Isaksson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons