Annons

Trelleborgs föreningar är väl värda en mässa

Trelleborgs föreningar samlade sig till en mässa på Söderslättshallen på onsdagen. 50 föreningar presenterade sig och massor av både unga och äldre botaniserade i utbudet.
Trelleborg • Publicerad 12 februari 2014
Ulf Holmqvist från Trelleborgs Modellflygklubb bakom ett spektakulärt plan som tillhör en annan medlem, Bosse Andersson.
Ulf Holmqvist från Trelleborgs Modellflygklubb bakom ett spektakulärt plan som tillhör en annan medlem, Bosse Andersson.Foto: Anette Sjöstrand
Elias Linder, Robin Ahlholm och Arvid Rejdvik lät sig väl smaka av Fair Trade-chokladen som kommunfullmäktiges ordförande Inger Hansson (M) bjöd på under föreningsmässan i Söderslättshallen.
Elias Linder, Robin Ahlholm och Arvid Rejdvik lät sig väl smaka av Fair Trade-chokladen som kommunfullmäktiges ordförande Inger Hansson (M) bjöd på under föreningsmässan i Söderslättshallen.Foto: Foto: Anette Sjöstrand

- Vi har arbetat hårt för att få till den här mässan, säger Sonny Spurr, ordförande i Trelleborg Föreningsråd.

Det är föreningsrådet som tillsammans med arbetsmarknadsförvaltningen och kultur- och fritidsförvaltningen står bakom arrangemanget.

Annons

- Vi är väldigt glada att det har kommit så många, säger Sonny Spurr. Förhoppningen är att det här arrangemanget som blir återkommande.

Även tidigare har det funnits föreningsmässor i Trelleborg i olika former, men nu var det några år sedan.

- Det här är även en del i vårt arbete med projektet FIN, Föreningslivsintroduktion för nyanlända, säger Åsa Jönsson från arbetsmarknadsförvaltningen.

En av föreningarna på plats på Södan och som lockade många unga var Trelleborgs Modellflygklubb.

– Vi har en simulator som man kan testa, säger Jonny Gullberg, ordförande i klubben. Simulatorerna har blivit väldigt realistiska nu och det är ett jättebra sätta att öva sig att kontrollera planen på.

Speciellt svårt är det att bemästra flygandet av en modellhelikopter av den traditionella modellen med en rotor fram samt en stjärtrotor. Där är simulatorn till stor hjälp för övning.

Däremot är de nya helikoptrarna med fyra rotorer, eller quadrokoptrar, ganska enkla att hantera.

- Jag har en sådan, berättar Ulf Holmqvist, medlem i klubben. Jag har en kamera på den också och det är fantastiskt vad mycket roligt man kan ha med den – och för en billig penning också.

Maria Sällberg
Lasse Bryggare
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons