Annons

Trelleborgs festivaldubbel växer

Idag händer det. Två Trelleborgsfestivaler går av stapeln. Båda fyller år och båda växer så det knakar. Under fredagen var förberedelserna i full gång och förväntningarna på morgondagen höga.
Trelleborg • Publicerad 5 augusti 2011
Erika Rosén och Victoria Alberg är i full gång med att bygga upp backstagetältet när TA tittar in.
Erika Rosén och Victoria Alberg är i full gång med att bygga upp backstagetältet när TA tittar in.Foto: 
Martin Revesz jobbar för fullt med förberedelserna tillsammans med Anders Eriksson och Antonio Costanzo.
Martin Revesz jobbar för fullt med förberedelserna tillsammans med Anders Eriksson och Antonio Costanzo.Foto: 

Öppen scen, filmvisning i garaget och klädbytarbutik. Inget av det fanns förra året men ingår nu i den ett år äldre Äspöfestivalens repertoar.

– När vi startade upp var det bara tänkt för vänner. Sen tyckte vi att fler skulle få njuta av det och då blev det några vänner till, säger Victoria Alberg, en av initiativtagarna till festivalen.

Annons

Till morgondagen hoppas de att runt hundra till ett hundratrettio personer dyker upp. Helst av allt hade de sett att Patti Smith klev upp på den öppna scenen.

– Om hon ändå har vägarna förbi för att hämta upp polarpriset kan hon väl svänga förbi här, säger Erika Rosén som också jobbar med festivalen.

I Stadsparken har stängslet till Way out south precis kommit på plats.

Festivalen har flyttat från Östervångsparken till Stadsparken, gått från sju till tio band, kör tre timmar längre och hoppas på 500 fler besökare. Allt på ett år.

– Det har varit svårt att sålla, över femtio band har ansökt om att få spela här, säger Martin Revesz som är en av de som ligger bakom festivalen.

Vilket band hade du helst av allt fått in en ansökan ifrån?

– Backyard Babies, säger Martin Revesz

Taner Caliskan och Kristin Knutsson
Ossian Sandin
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons