Annons

Trelleborgs Bouleklubbs lokal drabbad av brand

Okända ungdomar satte under helgen eld på Trelleborgs Bouleklubbs lokal i Folkets Park i Trelleborg. Händelsen är polisanmäld.
Trelleborg • Publicerad 9 juli 2018
Räddningstjänsten fick ta ner flera skadade plankor.
Räddningstjänsten fick ta ner flera skadade plankor.Foto: Casper Johansson

– Tack och lov så blev det inte så mycket skador. Träplankorna på kortsidan är svedda och får tas bort, och det luktade rök inne i lokalen, säger Gunilla Lundström medlem i Trelleborgs Bouleklubb.

Det var på söndagskvällen som vittnen såg att det brann vid Bouleklubbens stuga i Folkets Park.

Annons

– Vittnen som var på platsen har sagt till mig att de såg fyra ungdomar där när det började brinna, säger Gunilla Lundström.

Hon var orolig att elden skulle sprida sig till resten av parken.

– Det är ju så torrt, och just där är det ett stort träd. Tänk vad de kunde spridit sig om där inte varit folk som såg och ringde brandkåren, säger Gunilla Lundström.

Polisen utreder ärendet som skadegörelse genom brand.

– Det finns uppgifter om att någon ska ha placerat något vid väggen till byggnaden och satt eld på det, säger Kim Hild vid polisens ledningscentral.

Ärendet är fortfarande aktivt, men man har inga uppgifter om vilka de misstänkta ungdomarna är.

Sebastian MårtenssonSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons