Annons

Trelleborgs Allehandas upplaga ligger stabil

Medan många stora dagstidningar tappar i upplaga ligger Trelleborgs Allehanda kvar på samma nivå som året innan. ”Om du jämför med massa andra tidningar i Sverige så är det väldigt bra”, säger Gösta Liedberg, försäljningschef på Skånemedia.
Trelleborg • Publicerad 21 februari 2014
Foto: 

Varje år görs mätningar av tidningars upplagor i Sverige. Bakom mätningarna står Tidningsstatistik, TS. Siffrorna för år 2013 visar att Trelleborgs Allehanda har en upplaga på 8 500 exemplar vilket är samma som året innan, detta medan många andra tidningar tappar flera procent av sina upplagor.

– Anledningen till detta är att vi i grunden är en lokal och bra produkt som folk vill ha. Vi har både lyckats få in nya prenumeranter och lyckats behålla de trogna vi har genom bland annat Lustkortet, säger Gösta Liedberg.

Annons

Även Trelleborgs Allehandas ansvarige utgivare, Jörgen Svensson, pekar på det lokala innehållet som en avgörande faktor när det gäller att behålla läsarna.

– Jag tror att det är viktigt att vi håller fast vid att vi är en lokaltidning, säger han.

Hur ser framtiden ut för TA?

– Den ser bra ut, om än komplex. Man kommer såklart att fortsätta läsa TA men både digitalt och i pappersform. Antalet läsare kommer inte att minska, säger Gösta Liedberg och förklarar att TS-siffrorna är på väg att göras om så att de inte bara mäter tidningarnas pappersupplaga utan även den digitala läsningen.

Hur länge kommer Trelleborgs Allehanda finnas som papperstidning?

– Det är en svår fråga men jag tror absolut att den kommer finnas under överskådlig tid sen får man väl se hur ofta, säger Gösta Liedberg.

Louise Löfgren
Jenny Isaksson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons