Annons

Trelleborgs Allehanda söker sommarvikarier

Vill du jobba på Sveriges sydligaste – och trevligaste – tidningsredaktion i sommar? Nu söker Trelleborgs Allehanda sommarvikarier. Läs mer om jobbet och skicka in din ansökan genom att klicka här.
Trelleborg • Publicerad 12 januari 2023
Klara Thörn är en av många som påbörjat sin journalistiska bana på Trelleborgs Allehanda.
Klara Thörn är en av många som påbörjat sin journalistiska bana på Trelleborgs Allehanda.Foto: Tomas Nyberg

Klara Thörn är en av många som påbörjat sin journalistiska bana på Trelleborgs Allehanda.

Vad minns du från ditt sommarjobb 2022?

Annons


– Jag minns att det var många varma dagar och lite sommartorka på nyhetsfronten. Man fick vara kreativ för att skapa artiklar, säger Klara Thörn som fick sommarjobb på TA efter att hon avslutat journalistutbildningen på Skurups folkhögskola. 


Vad fick du skriva om?

– Många olika ämnen – det är det som är kul! Jag minns alla möjliga typer av kulturevenemang, jag skrev om blåljus, jag träffade bostadsministern och lokalpolitiker. Man följer omvärldsläget och tar ner det på lokal nivå. Och så skrev jag om många nya verksamheter.

– Jag gjorde också en serie om Bup. Det var kul att göra ett jobb som kändes viktigt om problem som behöver belysas. Jag kom på idén när jag var hemma och sjuk i covid och längtade tillbaka till jobbet.

Hur är TA som arbetsplats?

– Det är schyssta kollegor och en lagom stor redaktion – ett bra ställe att vara ny och oerfaren på. Man lär sig mycket och får förtroende att göra saker.

Julia NordlingSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons