Trelleborg

Trelleborgs Allehanda lanserar ny app – styr över dina egna nyheter

Söderslätt Artikeln publicerades
Chefredaktör Martin Falkenby är glad över att kunna presentera en ny nyhetskanal.
Foto: Jenny Isaksson
Chefredaktör Martin Falkenby är glad över att kunna presentera en ny nyhetskanal.

På tisdagen lanserades TA:s nya nyhetsapp MinTA.

”Nu får prenumeranterna ytterligare en kanal att ta till sig innehållet. Det gör mig glad”, säger Martin Falkenby, chefredaktör.

Varför har TA utvecklat en nyhetsapp?

– Vi vill ge våra prenumeranter möjligheten att ta del av nyheter på ett nytt och mer personligt sätt. Läsupplevelsen förbättras med möjligheten att skräddarsy sitt eget nyhetsflöde, där användaren själv väljer vilka ämnen, platser eller exempelvis fotbollslag man vill följa och få senaste nytt om, säger Trelleborgs Allehandas chefredaktör Martin Falkenby.

Hur är appen uppbyggd?

– Appen består av tre delar. En av dem är det vi kallar ”utgåvor” som kommer varje vardag. I "utgåvor" samlas det som redaktionen bedömer är dagens intressantaste artiklar och ska ge en snabb och bred överblick över vad som har hänt sen sist. Den andra fliken heter ”toppnyheter”, där TA:s redaktörer presenterar de mest relevanta artiklarna i realtid. Sedan finns fliken ”mina val”, där användaren alltså själv väljer vad man vill följa, säger Martin Falkenby.

Varför kan bara prenumeranter använda den nya MinTA?

– Appen är en premiumprodukt som ger läsaren ett mervärde, utöver den vanliga nyhetssajten trelleborgsallehanda.se. Som prenumerant ska man känna att man får något extra – på det sätt man själv vill ha det, säger Martin Falkenby.

Hur känns det att presentera appen nu?

– Det finns ett allt större intresse bland läsarna av att ta del av vårt innehåll på trelleborgsallehanda.se. Den utvecklingen har accelererat det senaste året. Tack vare samarbetet med de andra tidningarna i vår koncern Gota Media kan våra läsare få en ännu bättre läsupplevelse och göra egna val. Samtidigt ska man inte glömma att det är innehållet som är viktigast och det är vårt primära fokus. Nu får prenumeranterna ytterligare en kanal att ta till sig det innehållet. Det gör mig glad.

Ladda ner appen från Google Play eller App Store

Inte prenumerant ännu? Testa appen här!

Exempel från appen.
Foto: Trelleborgs Allehanda
Exempel från appen.