Trelleborgs Allehanda får politisk redaktör

Tillsättandet av en politisk redaktör för Trelleborgs Allehanda är klart. Jobbet går till Petter Birgersson, näringslivsredaktör på Östgöta Correspondenten i Linköping
Trelleborg • Publicerad 4 juni 2003

. Petter Birgersson utnämndes i går vid ett styrelsemöte i Kristianstad med Skånemedia AB, det bolag som de tre tidningarna Trelleborgs Allehanda, Ystads Allehanda och Kristianstadsbladet har gemensamt. Petter Birgersson är 32 år och har jobbat på Östgöta-Corren sedan 2000. Han blev klar med sin civilekonomexamen 1996, men upptäckte att journalistik var roligare och byggde på med journalistlinjen i Göteborg två år senare. Han har tidigare jobbat korta perioder på Skånska Dagbladet och Barometern. Trelleborgs Allehandas chefredaktör Margaretha Engström är mycket nöjd med rekryteringen: - Det är mycket glädjande att vi äntligen får en politisk redaktör. Det har jag velat länge. Det är ju så viktigt att tidningen har en åsikt, och står för någonting. Ytterst ute handlar det lite om tidningens själ, faktiskt. - Petter känns helrätt. Han är en duktig reporter som har sina rötter i Skåne. Det är en bra grund att stå på.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.