Annons

Trelleborgarna tror på sin stad

Trelleborgarna tror att kommunen ska utvecklas positivt under de kommande tio åren. Ja, de har den mest positiva framtidstron av alla invånare de stora skånska städerna.
Trelleborg • Publicerad 13 november 2012
Foto: 
Foto: 

Det visar en undersökning som företaget Yougov genomfört. Företaget har frågat sammanlagt 1003 personer över 18 år under perioden 17– 23 oktober om deras syn på de tio största kommunerna i Skåne. Medan trelleborgarna är mycket positiva till sin stad är resten av skåningarna mer kallsinniga.

– Det är glädjande att trelleborgarna är positiva till sin kommun. Vi planerar att nästa år försöka lyfta Trelleborgs varumärke även för övriga landet, säger Ulf Bingsgård (M), kommunalråd i Trelleborg.

Annons

I undersökningen fick deltagarna redogöra för sin inställning till Malmö, Lund, Helsingborg, Kristianstad, Hässleholm, Trelleborg, Eslöv, Ängelholm, Landskorna och Ystad. Svaren har sedan delats upp i dels vad de som bor i kommunen tycker, dels vad övriga skåningar menar.

På frågan hur negativ eller positiv man är till att bo i de olika kommunerna är 86 procent av trelleborgarna positiva medan bara 3 procent är negativa.

Synen på Trelleborg utifrån ger dock en annan bild. 44 procent är negativa till att bo i Trelleborg medan 13 procent är positiva.

– 13 procent som inte lever i Trelleborg men som är positiva till att bo här är ingen dålig siffra, säger Ulf Bingsgård. Däremot ser vi att det fortfarande finns en hel del att arbeta med när det gäller bilden av Trelleborg på annat håll.

På frågan vilken av kommunerna man tror kommer att utvecklas mest positiv under de närmast tio åren är trelleborgarna mest positiva av alla för sin egen hembygd. Hela 65 procent av trelleborgarna håller på att deras egen kommun kommer att utvecklas mest positivt. Det är en större andel än i både Lund, Malmö, Helsingborg och Kristianstad och i de andra, mindre kommunerna.

– Det är verkligt glädjande. Det är bra att trelleborgarna ser vilka förändringar som gjorts och är på gång. Att inte övriga skåningar ser det ska vi försöka råda bot på, säger Ulf Bingsgård.

Madeleine Gripsten
Lasse Bryggare
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons