Annons

Trelleborgarna inte extra utsatta för smitta

Att Trelleborg är en knutpunkt för gods- och persontrafik ökar inte risken för att invånarna ska drabbas av svininfluensa. Det menar smittskyddsläkaren Hans-Bertil Hansson.
Trelleborg • Publicerad 20 juli 2009

Genom Trelleborg passerar dagligen ett stort antal resenärer, främst via färjorna till och från Tyskland. Men enligt Hans-Bertil Hansson gör inte det att trelleborgarna löper ökad risk för att smittas av svininfluensan.

– De flesta av dem som reser in i Trelleborg kommer från Tyskland. Där har man inte haft särskilt många fall av svininfluensa, säger Hans-Bertil Hansson.

Annons

Hittills har 56 fall av svininfluensa konstaterats i Skåne. De flesta har smittats under utlandsresor.

– Några har fått läggas in fast det har aldrig rört sig om livshotande sjukdom, säger Hans-Bertil Hansson.

Symptomen på svininfluensa är kraftig förkylning, hög feber och värk i lederna. Enligt Hans-Bertil Hansson är det viktigt att den som visar symptom på svininfluensa söker läkarvård. Det dock minst lika viktigt att man sjukskriver sig och stannar hemma från arbetet.

– Man ska isolera sig så mycket som möjligt för att inte smittan ska sprida sig. Sen ska man också vara noga med att tvätta händerna ofta, säger Hans-Bertil Hansson.

Karin Lagerholm
Martin Strandberg
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons