Annons

Trelleborgarna hade pengar kvar

Klockan tolv på annandagen såg Algatan ut som en måndag förmiddag. Klockan halv ett var det trängsel i de flesta butiker. Många letade fynd, framför allt bland kläderna.
Trelleborg • Publicerad 26 december 2005
Utanför Dressman hittade Hans Sahlin en jacka som intresserade honom. Men inne i butiken fanns mer. Bild: Tomas Nyberg
Utanför Dressman hittade Hans Sahlin en jacka som intresserade honom. Men inne i butiken fanns mer. Bild: Tomas NybergFoto: 
Hon skulle byta en mössa, men naturligtvis hittade Marianne Andersson en skiddräkt till ett bra pris. Bild: Tomas Nyberg
Hon skulle byta en mössa, men naturligtvis hittade Marianne Andersson en skiddräkt till ett bra pris. Bild: Tomas NybergFoto: 
Sara Wannong i leksaksbutiken BR hade fullt upp med byten och fyndare. Bild: Tomas Nyberg
Sara Wannong i leksaksbutiken BR hade fullt upp med byten och fyndare. Bild: Tomas NybergFoto: 
Trängseln började strax efter klockan 12. Det var många som nappade på KappAhls erbjudande om halva priset. Bild: Tomas Nyberg
Trängseln började strax efter klockan 12. Det var många som nappade på KappAhls erbjudande om halva priset. Bild: Tomas NybergFoto: 

40 procent, 50 procent, tag 3 betala för 2. Reaerbjudandena överträffade varandra. Och många använde den sista juldagen till att handla. På Intersport tittade många på stickade mössor.

– Jag åkte in för att byta en mössa, säger Marianne Andersson när hon kommer ut ur provrummet på Intersport. Men jag ska ju åka skidor och jag är trött på det gamla skidstället.

Annons

Kanske är det så många resonerar. "Jag ska ju ändå" och då kan man ju passa på att handla något. Men att handla något på Lindex och hamna sist i 50 meter kö till kassorna förutsätter att man inte ska hinna så mycket annat den dagen. I kassakön står nästan bara kvinnor. Männen, som normalt går bredvid när kvinnor kör barnvagn har nu tagit hand om barnvagnen medan kvinnan står i kö. Tre män i keps står en bit från kön och pratar medan kvinnorna köar.

– Det är synd om de som jobbar i butik, säger Marianne Andersson. Varför ska man egentligen ha öppet på annandagen?

Även i leksaksbutiken BR är köerna till kassan långa. En del passar på att köpa nytt. Andra ska byta, och kanske göra en bra affär på köpet, julklappar som inte föll barnen i smaken. Några valde att slå in leksakerna i julklappspapper. Runt pelaren på Valen tog några män rast medan kvinnorna gick runt i affärerna.

Tydligen hade tillräckligt många trelleborgare pengar över efter alla julklappsinköp. Även på Expert var det många som försökte göra fynd så snart efter denna förra köpfesten.

På Kapp-Ahl signalerade skyltarna Rea, Rea, Rea, Halva priset, Halva priset, Halva priset, 50 %, 50 %, 50 %. Och det var många som försökte hitta något som gav mycket för pengarna. Fredrika Ryngberg bar på ett par festbyxor och ett par jeans.

– Detta är vad jag hittat, säger hon nöjt. Jag hade ett par likadana byxor men de gick sönder. Nu hittade jag ett likadant par till halva priset.

På Valen tätnade trängseln i rulltrapporna.

Christer Hansson

0410-545 42

christer.hansson@allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons