Trelleborgare vill värna P-platser på Friheden

En trelleborgare förslår att kommunen ska förbjuda parkering på Frihedsgatan, utom för de boende och för besökande till kyrkogården.
Trelleborg • Publicerad 7 mars 2010
Foto: 
Foto: 
En trelleborgare vill förbjuda parkering på Frihedsgatan utom för boende och kyrkogårdsbesökare.
En trelleborgare vill förbjuda parkering på Frihedsgatan utom för boende och kyrkogårdsbesökare.Foto: 

TRELLEBORG. Det är i ett medborgarförslag som trelleborgaren för fram sitt önskemål. Bakgrunden är att det på senare tid blivit allt svårare att hitta parkering på gatan för de boende.

Enligt medborgarförslaget har de boende och besökare till kyrkogården alltid använt gatan för parkering. På senare tid har emellertid även andra bilister upptäckt möjligheten, enligt förslagsställaren.

"Hösten 2009 kunde så många som upp till 14 dagsparkerande extrabilar räknas!" skriver trelleborgaren i sitt förslag. "Dessutom har långtidsparkerade fordon noterats."

Trelleborgaren menar att det inte är rimligt att äldre boende på gatan och besökare till kyrkogården ska behöva parkera långt bort.

Själva förslaget är att ett vägmärke med parkeringsförbud sätts upp vid infarten till Frihedsgatan, med tillägget "gäller ej boende i gatan eller besökare till kyrkogården".

Gunilla Lindberg
Lasse Bryggare
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.