Annons

Trelleborgare vill slippa fängelse - ansöker om nåd

En 39-årig trelleborgare ansöker om nåd hos regeringen för att få slippa ett fängelsestraff.
Trelleborg • Publicerad 28 maj 2010
Foto: 

Det är hovrätten för Skåne och Blekinge som har dömt honom till en månad i fängelse för olaga hot och överträdelse av besöksförbud.

Mannen uppger via sitt ombud att han just nu genomgår en behandling för sitt alkohol- och narkotikamissbruk och att han väntar på ytterligare en rättegång innan sommaren. Inför denna föreslår Kriminalvården, som gjort en personutredning på 39-åringen, att han döms till skyddstillsyn med särskild behandlingsplan.

Annons

Men förslaget blir omöjligt att följa om mannen samtidigt ska avtjäna ett fängelsestraff, menar han, och därför ansöker han om nåd. Mannen uppger vidare att han inte kommer att få vara kvar i behandlingen om han hamnar i fängelse och att han då kommer att "kastas tillbaka på ruta ett" eftersom mannens kriminalitet är helt knutet till missbruket. "En sådan utveckling kan inte vara önskvärd för någon", avslutar ombudet ansökan.

Endast 15 dagar av 39-åringens månadslånga fängelsestraff återstår att avtjäna.

Johan Silfversten Bergman
Fanny Johansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons