Annons

Trelleborgare vann civilingenjörstävling igen

Jesper Tempel, som är uppvuxen i Trelleborg har vunnit European best engineering case competition, den största tävlingen i Europa för civilingenjörer, för andra gången. Finalen gick i Warszawa i fredags.
Trelleborg • Publicerad 13 augusti 2013
Jesper Tempel, andra från höger.
Jesper Tempel, andra från höger.Foto: 

Vad har du lärt dig av att tävla?

- Jag lär mig att lösa uppgifter snabbt. Och så vet jag nu att utan laget är man ingenting. Det viktigt att alla är med, säger han.

Annons

Hur känns det att ha vunnit två gånger?

- Jättekul så klart! Jag hade inte tänkt ställa upp igen. Men så blev jag tillfrågad att följa med några kompisar.

Vad går tävlingen ut på?

- Företag kommer med olika frågeställningar som man ska lösa. Det kan handla om att göra förbättringar på en tågstation när det gäller ny energi. Presentationen är viktig. Man kan ha världens bästa lösning men om man inte kan förklara den är den inte värd någonting. Förra året körde vi stenhårt på presentationen, pratade bra engelska och vi bar alla kostym. Detta år hade fler anammat detta och konkurrensen var lite hårdare nu.

Varför är det roligt att tävla?

- Det är kul att tillämpa teoretisk kunskap på ett kreativt sätt.

Ska du fortsätta?

- Absolut. Redan i september ska jag till Kanada för att tävla igen.

Nu läser du tredje året på industriell ekonomi. Vad vill du jobba med när du är klar?

- Jag vet inte riktigt. Nu jobbar jag extra inom finans. Sen kanske jag vill jobba med ledarskap på något sätt. Det gillar jag.

Louise Löfgren
Sofia Bergström
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons