Annons

Trelleborgare trea i möbelsnickeri-SM

Efter 22 timmars ihärdigt snickrande kan Oskar Månsson, 19 år, från Trelleborg kalla sig tredje bäst på möbelsnickeri i Sverige.
Trelleborg • Publicerad 29 augusti 2002

Finalen i möbelsnickeri-SM hölls i Göteborg på Hantverks- och trämässan under fyra dagar i förra veckan. Oskar Månsson stod på mässan i en monter och snickrade tillsammans med fem andra finalister. Utifrån en ritning och några träbitar skulle han få ihop en sekretär på 22 timmar. - Men det var ingen maratonsnickring utan arbetet delades upp på de fyra dagarna. Bedömningen utgick från hur man följt ritningen och hur sammansättningen blivit, förklarar Oskar Månsson. Att tävla i snickeri tycker han inte är så konstigt. - Jag tycker att man kan tävla i allting, Han har precis gått ut gymnasiet, Vingaskolan i Malmö, och söker nu jobb. - Jag tror faktiskt att marknaden är bra för möbelsnickare. Det gäller bara att hitta jobben, säger han.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons