Annons

Trelleborgare tar upp kampenmot mobbning

I dag, på internationella brottsofferdagen, höll föreningen Stopp en manifestation i Malmö mot kränkande särbehandling i arbetslivet.
Trelleborg • Publicerad 22 februari 2006

Manifestationen hölls i hela landet och ansvarig för den lokala delen var trelleborgaren Sven Villgren.

– Vi tänder värmeljus för folk som tagit sina liv, som inte fått någon hjälp när de kränkts på jobbet, säger Sven Villgren.

Annons

Föreningen Stopp har huvudsäte i Stockholm och manifestationen hölls i Malmö, Växjö, Göteborg, Norrköping, Örebro, Västerås, Falun, Borlänge, Örnsköldsvik och Kiruna. Enligt föreningen Stopp är det många som tagit sina liv på grund av mobbning och föreningens syfte är att stoppa kränkningar på arbetsplatserna.

Under manifestationen i Malmö gick föreningens medlemmar med skyltar och plakat utanför Stadshuset och delade ut flygblad.

Sven Villgren är mycket engagerad i föreningen och dess ansvarige i Malmöområdet.

Han driver sedan en tid tillbaka en juridisk process mot sin före detta arbetsgivare, som enligt Sven Villgren inte gjorde tillräckligt för att ingripa när arbetskamraterna trakasserade honom.

Andreas Mårtensson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons