Annons

Trelleborgare står på scenen på Wallmans

Nyss hemkommen från Londons musikvärld med allt vad det innebär kände Lisa Romée att hon ville fortsätta stå på scen. Nu är hon en av artisterna på Wallmans salonger i Malmö.
Trelleborg • Publicerad 11 juli 2008
Lisa Romée drömmer om att få vara med i en av de riktigt stora musikalerna. Närmaste utmaning blir Wallmans salonger. Bild: Fanny Johansson
Lisa Romée drömmer om att få vara med i en av de riktigt stora musikalerna. Närmaste utmaning blir Wallmans salonger. Bild: Fanny JohanssonFoto: 

Till vardags pluggar den utflyttade trelleborgaren till musiklärare och sångpedagog på Musikhögskolan i Malmö. Under två sabbatsår i London var hon med i en teatergrupp. Hon fick både agent och chansen att gå på auditions för flera stora musikalroller.

- Jag var nära att få flera av rollerna och när jag kom tillbaka till Malmö kände jag att jag ville ha ett liknande jobb.

Annons

Då sökte hon en av de två lediga platserna på Wallmans salonger. Och fick den. Den 5 september är det premiär för showen som hon ska medverka i minst sex månader framöver.

Parallellt med Wallmans-jobbet ska hon läsa vidare på sin utbildning.

- I framtiden hoppas jag kunna kombinera en karriär som musikalartist med läraryrket.

För det är just musikaler som lockar Lisa Romée mest. Hon har sjungit sedan hon var lite, bland annat på kommunala musikskolan i Trelleborg. Genom sången har hon sedan halkat in både på dans och teater.

- Jag skulle gärna vilja göra Miss Saigon, eller Les Misérables, säger hon.

Fanny Johansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons