GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Trelleborgare sökes till stor tv-produktion

Filmatiseringen av Tobias Barkmans reportagebok Jakten på en mördare håller just nu på för fullt runtom i Skåne. Och på fredag den 20 september kommer filmteamet till Trelleborg. Då behövs ett större antal statister och nu söker man framför allt män i åldern 30-70 år.
Trelleborg • Publicerad 16 september 2019 • Uppdaterad 17 september 2019
Genrebild.
Genrebild.
Foto: Allis Nettréus/SvD/TT

– Det är en epokinspelning så det ska se ut som att det är på 90-talet, säger Ijda Parmatow, castingansvarig och vd för Southgate casting and production som har uppdraget att hitta statister till inspelningen och gått ut med en efterlysning på sin Facebook-sida.

Serien handlar om en spaningsgrupp inom polisen som arbetade med skånska mordfall från slutet av 1980-talet fram till början av 2000-talet. Den är planerad att sändas på SVT under nästa år.

– Man får följa en grupp poliser från 1989 och framåt. Huvudpersonen är polisen Per-Åke Åkesson, säger Ijda Parmatow som däremot inte kan uppge vilka skådespelare som är med i produktionen.

– Det är en välkänd regissör, Mikael Marciman, men SVT har väntat med att gå ut med fler namn, säger Ijda Parmatow.

Regissören Mikael Marcimain.
Regissören Mikael Marcimain.
Foto: Bertil Ericson / TT

Regissören Mikael Marciman har bland annat tidigare gjort "Lasermannen" och "Gentlemen".

Statisterna som man nu söker inför fredagen ska vara tillgängliga hela dagen. Inspelningsplatsen är någonstans i Trelleborg och statisterna ska framför allt föreställa poliser, journalister och fotografer.

– Vi söker mycket män, gärna mellan 30 och 70 år, säger Ijda Parmatow.

Om någon som söker har längre skägg ska han vara beredd att raka det.

– Man hade ju inte riktigt så stora skägg på 90-talet. Hipstern var väl inte riktigt med då, säger Ijda Parmatow.

De som blir utvalda kommer att stylas så att de passar in i tidsepoken. Man söker även efter kvinnliga statister.

– Nu har vi fullt fokus på att hitta folk, bland annat via sociala medier, säger Ijda Parmatow.

Visserligen får de som är med en mindre ekonomisk ersättning men enligt Ijda Parmatow handlar det mest om att man ska vilja vara med om en annorlunda dag.

– Man hjälper också till när det nu läggs en så här stor produktion i Skåne. Och det är verkligen en upplevelse, säger hon.

Jenny IsakssonSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.