Annons

Trelleborgare söker direktörsjobb i Vellinge

Jonas Rosenkvist, kommunjurist i Trelleborgs kommun som nu sökt den nyinrättade tjänsten som kommundirektör i grannkommunen Vellinge.
Trelleborg • Publicerad 8 oktober 2010
Foto: 

Varför har du sökt den här tjänsten?

– Jag är intresserad av att jobba som kommundirektör och sökte ju den tjänsten när Trelleborgs kommun sökte en. Så när det dyker upp en tjänst i en så närliggande kommun är det så klar intressant för mig. Och Vellinge är en spännande kommun som inte haft en kommundirektör tidigare.

Annons

Hur länge har du varit kommunjurist i Trelleborg?

– Sedan december 2005. Jag har jobbat som kommunjurist i nästan tio år, först i Ystad och sedan i Trelleborg. Dessförinnan jobbade jag i åtta år på länsrätten. Först som notarie och i slutet som administrativ direktör.

Varför vill du så gärna bli kommundirektör?

– Det är en utmaning. Jag gillar att jobba i kommuner och i den offentliga sektorn. Jag är intresserad av frågan hur man bäst organiserar sin verksamhet och får alla att dra åt samma håll. Och så är jag intresserad av politik.

Vad tror du att du kan bidra med som kommundirektör i Vellinge?

– Med min erfarenhet av offentlig förvaltning och av organisationsbyggande. I det skede Vellinge är i tror jag att det behövs någon som har förståelse för verksamheterna och som kommunjurist har jag insyn i det mesta.

Hur skulle det kännas att lämna Trelleborg?

– Jag trivs fantastiskt bra i Trelleborg, detta har inget med det att göra. Men som kommunjurist är det det här steget som finns.

Anna Thulin
Magnus Aspegren
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons