Annons

Trelleborgare sattes på prov

På lördagen skrev cirka 67 000 personer i hela Sverige högskoleprovet. 350 av dem satt i någon av lektionssalarna på Söderslättsgymnasiet i Trelleborg.
Trelleborg • Publicerad 10 april 2010
Foto: 

Den siffran innebär en ökning med ungefär 35 procent jämfört med vid provet för ett år sedan. Det förklaras med stora årskullar samt en försämrad arbetsmarknad för ungdomar.

Varför skriver du högskoleprovet?

Annons

Alexander Åberg, Michael Nilsson, Johan Mattisson, Katarina Ekholm och Johannes Lundahl: "För att det är bra att göra det. Det är bra att skriva högskoleprovet flera gånger för att få så bra resultat som möjligt". Johan Mattisson som har skrivit provet en gång tidigare tycker att det känns lugnare nu. "Man är mindre nervös nu", säger han.

Maria Persson och Paulina Persson: "För att komma in på tandläkarutbildningen och sjuksköterskeprogrammet." Båda två har skrivit provet förr och tycker att det är stressigt. "Tiden går snabbare än vad man tror", säger Maria Persson.

Philip Hedman: "För att få en bättre chans att komma in på en akademisk utbildning. Jag vill läsa till jurist eller tandläkare. Jag har läst lite om provet innan men det är stressigare än vad jag trodde att det skulle vara."

Ellinor Kroon: "För att jag vill öka mina chanser att komma in på en utbildning. Om man har gjort högskoleprovet är man ju med i fler urvalsgrupper. Det är första gången jag skriver provet, det är en bra erfarenhet."

Sara Riis Hasselskog
Fanny Johansson, Foto: Claes Nyberg
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons