Annons

Trelleborgare på världens scoutläger

Scoutlägret Sjöröd runt i Simrishamn har lockat 90 scouter från Trelleborgs scoutkår. Under åtta dagar ska de lära sig om världen och olika kulturer.
Trelleborg • Publicerad 1 augusti 2013
Omkring nittio scouter från Trelleborgs scoutkår deltar i Sjöröd runt, ett scoutläger i Simrishamns kommun.
Omkring nittio scouter från Trelleborgs scoutkår deltar i Sjöröd runt, ett scoutläger i Simrishamns kommun.Foto: Privat: Dan Paxer

Strax utanför Simrishamn vid foten av Gyllebosjön ligger Sjöröd, södra Skånes scoutdistrikts lägerområde. Här har omkring 1 600 scouter från hela södra Skåne, men också från andra delar av världen samlats för det åtta dagar långa scoutlägret Sjöröd runt 2013. Av dessa deltagare är omkring 90 scouter från Trelleborgs scoutkår.

Temat för lägret är världen, och scouterna lär sig om olika kulturer.

– Varje dag representeras av en världsdel. Ungdomarna får lära sig om hur förhållandena är där, vad man äter och leker med och om olika hantverk. I dag är det Australiens dag och vi ska äta "fish and chips". I går var Afrikas dag och vi åt afrikansk köttgryta och linsgryta. Tältbyarna är döpta efter länder och Trelleborgs scoutkår bor i Kina. Vi är så många att vi behövde en stor tältby, berättar Dan Paxer, ordförande i Trelleborgs scoutkår.

Lisa Kron
Lina Campbell
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons