Annons

Trelleborgare misstänkt för spelstöld

41-åringen försökte sälja tv-spel via en auktionssajt på nätet. Nu sitter han istället anhållen misstänkt för stöld.
Trelleborg • Publicerad 24 februari 2011

Polisen fick tips om att en större mängd spel låg ute till försäljning på nätet. Efter att ha spårat vem som lagt ut annonsen kunde man i onsdags slå till mot en man bosatt i Trelleborg.

Den 41-årige trelleborgaren anhölls under onsdagen och polisen genomförde en husrannsakan i hans bostad. Man hittade då omkring 1 500 tv-spel. Spelen har spårats tillbaka till en lastbilstransport från Spanien till Sverige under 2009. Ett större antal spel kom då inte fram till mottagarna här i Sverige.

Annons

1 500 av spelen kan nu alltså ha dykt upp i Trelleborg. Och genom det har polisen fått nya spår att jobba med. Polisen gjorde med anledning av det tillslag i Stockholmsområdet under torsdagen. Vad det gav och vilken koppling det har till beslaget i Trelleborg är oklart.

Enligt polisen rör det sig om spel till Nintendo Wii. I handeln kostar ett nytt spel omkring 500 kronor. Den 41-årige trelleborgaren är anhållen misstänkt för stöld.

Peter Zupanovic
Magnus Aspegren
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons