Annons

Trelleborgare misstänks ha spridit vinterkräksjuka

Vinterkräksjukan härjar fortfarande på Ystads lasarett. Situationen försämrades ytterligare i måndags kväll när två patienter som skickats från Trelleborgs lasarett började visa symptom på det smittsamma viruset.
Trelleborg • Publicerad 7 januari 2003

- Trelleborgs lasarett är hårt ansatt av denna smitta och det är vår skyldighet att ta emot patienter för att hjälpa till. Vi har försökt att försäkra oss om att patienterna är symptomfria, och att det inte finns någon misstanke om att de bär på caliciviruset. Detta är tyvärr inte vattentätt och dessvärre utvecklade de här patienterna kräkningar efter att de kommit till oss, säger Hans Christian Lennér, chefsläkare på Ystads lasarett. Det var i går inte helt klarlagt att det verkligen var caliciviruset som Trelleborgspatienterna drabbats av, inte heller om de hunnit smittat någon annan patient på Ystads lasarett. För närvarande är ett 15-tal patienter insjuknade i - eller misstänkta bärare av - caliciviruset, den så kallade vinterkräksjukan. Ytterligare ett par personer i lasarettets personal har insjuknat i hemmet, men ingen uppges ha nyinsjuknat bland personalen på arbetsplatsen.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons