Annons

Trelleborgare misstänks för brand i hjullastare

En 20-årig trelleborgare och en 21-årig svedalabo misstänks för att ha stulit en hjullastare, kört på flera byggnader och sedan satt eld på fordonet. De åtalas för grov stöld och grov skadegörelse. Duon krävs också på nästan 385 000 kronor i skadestånd.
Trelleborg • Publicerad 21 december 2012

Åtalet väcktes i onsdags. Fälls männen i en kommande rättegång riskerar de upp till fyra års fängelse.

Enligt åtalet var det natten mellan den 18 och 19 november som männen tog sig in på ett jordbruksföretag i Bara och stal en hjullastare. Männen kolliderade sedan med en stuga på Torups friluftsområde och en lada på Tjustorpsvägen innan de hällde bensin över fordonet och satte eld på det.

Den 21-årige svedalabon åtalas också för stöld. Han ska den 17 november ha brutit sig in på Malmö naturskola i Svedala och stulit en stor mängd verktyg. Enligt åtalet har sedan trelleborgaren förvarat verktygen i sin bostad. Han åtalas därför för häleri.

Martin Falkenby
TA
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons