Annons

Trelleborgare missnöjd med luftkvalitet

En trelleborgare skriver till miljökontoret och anmäler att luften i staden är sämre än förr. Han menar att det finns en starkt stinkande lukt av disel i staden, som inte funnits förr.
Trelleborg • Publicerad 2 augusti 2004

Trelleborgaren tror att det är färjorna som är boven i dramat och skriver att han själv nyligen rest med färjan till Sassnitz och då tyckt att det luktat diesel betydligt mer än tidigare. - Vi kör med exakt samma lågsvavliga olja som tidigare, berättar Mats Rasmusson på Scandlines, rederiet som bland annat driver färjelinjen mellan Trelleborg och Mukran/Sassnitz. Enligt Britt-Marie Paulik, miljöchef i Trelleborg, ska miljökontoret titta på trelleborgarens anmälan. - Vi får ju undersöka saken, men jag tror att jag hade hört talas om det om något rederi skulle ha bytt bränsle, säger hon. Britt-Marie Paulik berättar att hamnverksamheten i Trelleborg just nu är föremål för tillståndsprövning enligt miljöbalken och att utsläppen från färjorna är en av de saker som diskuteras i tillståndsprövningen.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons