Trelleborg

Trelleborgare körde om polis – döms för trafikfarligt beteende

Trelleborg Artikeln publicerades
Genrebild.
Foto: Virginia Mayo
Genrebild.

En man bosatt i Trelleborg var på väg till Malmö, och upplevde det som han blev förföljd. När han kom fram visade det sig att föraren som följt efter honom var en polis. Nu döms mannen för vårdslöshet i trafik.

Det var den 4 mars i år som en polisman var på väg till jobbet i Malmö. När han höll på att göra en omkörning på E 6 mellan Vellinge och Malmö la sig en förare bakom honom, och signalerade med ljusen att han ville om. När polisen gick tillbaka in i högerfilen körde den andra föraren om i hög hastighet, och polisen, som kört i 120 kilometer i timmen, beslöt sig för att följa efter.

Föraren körde vid flera tillfällen i högre hastigheter än 160 kilometer i timmen, vilket var den högsta hastigheten polismannen körde i. Vid ett tillfälle gjorde även föraren en tajt omkörning i fel körfält, enligt polisen.

Föraren har uppgett att han till slut stannade vid ett lager i Malmö där han visste att det fanns människor, och att han var orolig eftersom han kände sig förföljd. Tingsrätten anser däremot att detta är en efterkonstruktion, eftersom föraren ändrat sin förklaring under förhör.

När polisen kom ikapp föraren visade han sin tjänstelegitimation.

Tingsrätten gör bedömningen att mannen har brustit i omsorg och varsamhet genom att under en längre sträcka kört i hastigheter väsentligt högre än den föreskrivna och genom att han gjort en omkörning i fel körfält. Mannen döms till 22 500 kronor i böter för vårdslöshet i trafik.