Annons

Trelleborgare kom femma i Vassaste kocken

Hallå där Jimmy Brorsson, trelleborgare och kock på Falsterbo golfrestaurang, som har tävlat i finalen i Vassaste kocken i Stockholm.
Trelleborg • Publicerad 27 april 2012
Jimmy Brorsson, kock på Falsterbo golfrestaurang, som har tävlat i finalen i Vassaste kocken i Stockholm.
Jimmy Brorsson, kock på Falsterbo golfrestaurang, som har tävlat i finalen i Vassaste kocken i Stockholm.Foto: Privat

Hur gick det i tävlingen?

– Jag kom på femte plats. Men jag är nöjd. Jag vann ett pris för att jag var bäst i kunskapsdelen. Den handlade om hygien och andra yrkeskunskaper. Och att skära lök gick jättebra.

Annons

Vad gick fel?

– Det var i delen där jag skulle skära lax, 150 gram per portion. Där blev det fel och där sprack det.

Var det roligt att tävla?

– Jättekul! Det är en tävling som är kul att titta på för publiken eftersom allt går så snabbt. Det är roligt att titta på. Flera hundra personer var där och vi stod på en scen. Då blir det en riktig upplevelse att tävla.

Vill du tävla igen?

– Ja, det kommer nya tävlingar hela tiden.

Vilka då?

– I sommar tävlar vi i Sveriges bästa golfrestaurang. Då gäller det att ha så många nöjda kunder som möjligt under hela sommaren. Och i september är det Årets kock. Jag håller på att planerar en bra rätt inför den. Men jag vill inte avslöja vad det blir.

Louise Löfgren
Sofia Bergström
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons