Annons

Trelleborgare i världen - Österrike

För femton år sedan jobbade trelleborgaren Magnus Wallin i en hotellreception i en alpby i Österrike. För honom var det en chans att se en del av världen, komma utomlands och lära sig tyska och få inblick i det österrikiska samhället.
Trelleborg • Publicerad 20 augusti 2003
Magnus Wallin med dottern Annika och sonen Niklas på semster i Trieste. BILD: PRIVAT
Magnus Wallin med dottern Annika och sonen Niklas på semster i Trieste. BILD: PRIVATFoto: 

Magnus Wallin med dottern Annika och sonen Niklas på semster i Trieste. BILD: PRIVAT I dag är han exportchef i den österrikiska staden Villach, är gift och har två barn. Hösten 1990 bestämde han sig för att flytta till Österrike. Han hade då varit hemma i nästan ett halvår efter att ha jobbat i receptionen i alpbyn i Österrike. - Jag ville åka tillbaka till Österrike där jag hade fått fast jobb i Bregenz, som ligger i västra Österrike. Tänk att tretton år har gått sedan dess och jag bort fortfarande kvar i landet, säger Magnus Wallin, som ibland kan känna hemlängtan, en saknad av barndomsstaden Trelleborg. - Mest längtar jag tillbaka till havet vid Trelleborg. Den vidsträckta Östersjön som ger en känsla av frihet, säger han. Han har ingen akademisk utbildning, utan har istället skaffat sig arbetslivserfarenhet och klättrat metodiskt för att få en ställning inom näringslivet. Han är exportchef på ett medelstort företag som har kontakter i stort sett i hela Europa. Frun Caroline träffade han redan under sin första sejour i Österrike, när han jobbade i alpbyn. Tillsammans har de femåriga Annika och tre år gamla Niklas. - Mina barn talar perfekt skånska! De kan säga "faur" med rätt accent. Min fru talar tyska med dem och jag pratar svenska med dem, förutom när de är tillsammans med andra barn, då det blir på tyska, säger han. Fyra gånger om året är han i Sverige, två gånger i tjänsten och de resterande två tillsammans med familjen då han åker till Trelleborg. - Privat åker jag hem under några sommarveckor och vid jul. Dessutom har jag kontakt med fyra kompisar från trelleborgstiden. De bor inte kvar i hemstaden längre, men vi håller kontakten via telefon och mejl, säger han och framhåller att hela hans familj gillar Trelleborg. Särskilt dottern Annika. - Hon älskar att gå på Stortorget tillsammans med sin farmor.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons