Annons

Trelleborgare i kaosets Sri Lanka

Undantagstillstånd har införts på Sri Lanka. I premiärministerns frånvaro har president Kumaratunga sparkat tre ministrar och upplöst parlamentet.
Trelleborg • Publicerad 6 november 2003

- Det är lugnt på gatorna och det finns inget som gör mig orolig för säkerheten, säger Lars-Göran Larsson från Trelleborg. Han bor tillsammans med sin fru och dotter i Sri Lankas huvudstad Colombo. Där arbetar han som ansvarig för Trelleborg AB:s fabrik. Allt i Colombo fungerar enligt Lars-Göran Larsson som vanligt trots rapporter om problem i landet. Trelleborg AB har än så länge inte några säkerhetsrestriktioner och han följer utrikesdepartementets rekommendationer. För tillfället menar de att det är lugnt i landet. På jobbet pratar han mycket om situationen med arbetskamraterna. Han tycker inte att de verkar särskilt oroliga. - De är väl vana vi det här laget, säger han. Vad som händer i landet följer han med intresse och berättar att tryckerier, radio- och tv-stationer är bevakade av militären. Annars märker han inte så mycket av situationen. Hur fredsprocessen i landet kommer att påverkas är han mycket orolig för. - Presidenten ser mer till sitt eget hus än andras, säger han kritiskt. Han ser fram emot att få se vad som händer på fredag när premiärministern kommer tillbaka. Text: Johanna Nilsson

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons