Trelleborgare i Combo

Sofie Josefsson håller ena handen framför munnen, skrattar lite förtjust och ser sig själv i tv-programmet Combo - barnens egen version av det populära Så ska det låta.
Trelleborg • Publicerad 8 oktober 2003

Tillsammans med Elin Andersson och Philip Åberg tävlade hon i musikprogrammet, som leds av Josefine Sundström. Programmet spelades in i juni och sändes på onsdagskvällen. Familjen Josefsson var förstås på helspänn. BILD:CLAES NYBERG Nästan hela familjen som bor på Prostens väg i Trelleborg bänkade sig framför tv:n när femte avsnittet av Combo sändes. Femtonåriga Sara var den enda som inte kunde vara med. Hon var upptagen med lektioner på Musik- och dansskolan. Mamma Louise och pappa Peter samt syskonen Stina, 6, och Simon, 13, satt klistrade vid skärmen för att se på Sofie som hunnit fylla 11 och har ett brinnande intresse för sång och musik. Hon sjunger både solosång och i kör. Två gånger i veckan sjunger hon och tar cellolektioner lika många gånger varje vecka. - Det gör ingenting att vi förlorade, kommenterar hon förlusten mot det andra laget från Sollentuna som de tävlade mot. Trelleborgstrojkan, som består av tre solister, stupade bland annat på momentet där deras kunskaper som gäller olika instrument sattes på prov. Hon medger att slagverk inte är hennes starka sida. Hon tar nederlaget med ro. Bäst var att få komma till Stockholm och vara med om en tv-inspelning. - Resan dit och att få träffa alla trevliga människor, artisterna och programledaren, var den största upplevelsen. Och att bli uttagen till programmet. Det betyder mycket mer än vem som vann, säger Sofie Josefsson och lutar sig tillbaka i soffan.

Claes Nyberg claes.nyberg@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.