Annons

Trelleborgare i bilimporthärva

En trelleborgare i 70-årsåldern misstänks ha lurat staten på 1,4 miljoner kronor i oredovisad moms i samband med import av bilar.
Trelleborg • Publicerad 2 juni 2006

Skatteverket har kartlagt två härvor av oredovisad bilimport i Skåne under senaste tiden. Efter att Skatteverket anmält det hela till åtal har ekobrottsmyndigheten i dagarna gjort tillslag och husrannsakan hos mannen i Trelleborg och hos en annan misstänkt i Helsingborg.

De båda härvorna har inget samröre utan det handlar om två skilda utredningar. I Trelleborg är det en man i 70-årsåldern som under åren 2003 till 2005 bedrivit handel med införsel av nyare och dyrare Volvobilar från Tyskland, handel som Skatteverket betecknar som oseriös.

Annons

Sammanlagt har mannen importerat bilar för cirka sju miljoner kronor. Verksamheten har fortsatt även i år så siffran kommer troligen att stiga. Hittills misstänks mannen för att ha undanhållit 1,4 miljoner kronor i oredovisad moms.

Mannen har annonserat ut bilar via en hemsida på internet. De flesta bilarna har sålts vidare till bilhandlare i Småland. En del bilar har emellertid sålts direkt till privatpersoner också.

I Helsingborg handlar det om en man i 35-årsåldern som undanhållit cirka en miljon kronor i oredovisad moms.

Ekobrottsmyndigheten har inlett en förundersökning för misstanke om grovt skattebrott respektive grovt bokföringsbrott.

– Vi har i dag ett bra grepp om oseriösa aktörer inom vår region. Fler tillslag förväntas framöver, säger Anders Fagerlund, projektledare för kontrollen av bilinförsel i Skatteverkets södra region.

Lasse Bryggare

0410-545 71

lasse.bryggare@allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons