Trelleborgare föreslår tävling om snyggast soptunneinramning

En trelleborgare skriver till kommunen och föreslår en tävling om vem som har den snyggaste inramningen av sina soptunnor.
Trelleborg • Publicerad 15 juli 2014
Foto: 

Det är i ett medborgarförslag som idén förs fram. Bakgrunden är kommunens nya system för renhållning med två tunnor med fack för olika sorters avfall. Många av dem som fått det nya systemet har passat på att bygga nya inramningar till sina tunnor och trelleborgaren menar att det vore kul att ordna en tävling om vem som fått till det på snyggast sätt.

I sitt förslag menar han att kommuninvånarna kan få skicka in bilder på sina soptunnearrangemang. Och om bilderna sedan publiceras kan andra hämta inspiration från dem. Dock har det nya systemet inte införts i hela kommunen ännu.

Trelleborgaren föreslår att vinnaren kan få ett pris kanske i form av ett års fri sophämtning.

I ett annat medborgarförslag för samme trelleborgare fram idén att kommunen bör bygga fler cykelparkeringar i staden. Utanför Trelleborgs Allehanda, på gågatorna, vid Casablanca och Billings kan han tänka sig nya cykelparkeringar, gärna med låsbara ställ.

Syftet är att få fler att ta cykeln in till centrum.

Fanny Nyberg
Lasse Bryggare
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.